• وبلاگ : عــشــق مـلـكـوتـي
  • يادداشت : عيد قربان و فضيلت دعا در روز عـــرفــــه
  • نظرات : 6 خصوصي ، 43 عمومي
  • درب کنسرو بازکن برقی

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     <      1   2   3      
     

    زيارت امام حسين عليه السلام در روز عرفه

    بدانكه آنچه از اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام در باب زيارت عرفه رسيده از كثرت اخبار و بسيارى فضيلت و ثواب زياده از آنست كه احصا شود و ما بجهت تشويق زائرين به ذكر چند حديث اكتفا مى نماييم بسند معتبر از بشير دَهّان منقول است كه گفت عرض كردم به خدمت حضرت صادق عليه السلام كه گاه هست حجّ از من فوت مى شود و روز عرفه را نزد قبر امام حسين عليه السلام مى گذرانم فرمود كه نيك مى كنى اى بشير هر مؤ منى كه به زيارت قبر امام حسين عليه السلام برود با شناسايى حق آن حضرت در غير روز عيد نوشته شود براى او ثواب بيست حجّ و بيست عمره مبروره مقبوله و بيست جهاد با پيغمبر مرسل يا امام عادل و هركه زيارت كند آن حضرت را در روز عيد بنويسد حق تعالى براى او ثواب صد حجّ و صد عمره و صد جهاد با پيغمبر مرسل يا امام عادل و هركه زيارت كند آن حضرت را در روز عرفه با معرفت حقّ آن حضرت نوشته شود براى او ثواب هزار حجّ و هزار عمره پسنديده مقبوله و هزار جهاد با پيغمبر مرسل يا امام عادل گفتم كجا حاصل مى شود براى من ثواب موقف عرفات پس آن حضرت نظر كرد بسوى من مانند كسى كه خشمناك باشد و فرمود كه اى بشير هرگاه مؤ منى برود به زيارت قبر امام حسين عليه السلام در روز عرفه و غسل كند در نهر فرات پس متوجّه شود بسوى قبر آن حضرت بنويسد حق تعالى از براى او بهر گامى كه برمى دارد حجّى كه با همه مناسك به عمل آورده باشد و چنين گمان دارم كه فرمود وعمره [غزوه ] و در احاديث كثيره بسيار معتبره وارد شده كه حق تعالى در روز عرفه اوّل نظر رحمت بسوى زائران قبرحسين عليه السلام مى افكند پيش از آنكه نظر به اهل موقف عرفات كند و در حديث معتبر از رفاعه منقول است كه حضرت صادق عليه السلام به من فرمود كه امسال حجّ كردى گفتم فدايت شوم زرى نداشتم كه به حج روم ولكن عرفه را نزد قبر امام حسين عليه السلام گذرانيدم فرمود كه اى رفاعه هيچ كوتاهى نكردى از آنچه اهل منى در آن بودند اگر نه اين
    بود كه كراهت دارم كه مردم ترك حجّ كنند هرآينه حديثى براى تو مى گفتم كه هرگز ترك زيارت قبر آن حضرت نكنى پس ساعتى ساكت شد و بعد از آن فرمود كه خبر داد مرا پدرم كه هركه بيرون رود بسوى قبر امام حسين عليه السلام و عارف به حقّ آن حضرت باشد و با تكبّر نرود همراه او مى شوند هزار ملك از جانب راست و هزار ملك از جانب چپ و نوشته شود براى او ثواب هزار حجّ و هزار عمره كه با پيغمبر يا وصىّ پيغمبر كرده باشد و اما كيفيّت زيارت آن حضرت پس چنان است كه علماء اَجلّه و رؤ ساء مذهب و ملّت فرموده اند چون خواستى آن حضرت را در اين روز زيارت كنى پس اگر ممكن شد تو را كه از فرات غسل كنى چنان كن و اگرنه از هر آبى كه تو را ممكن باشد و پاكيزه ترين جامه هاى خود را بپوش و قصد زيارت آن حضرت كن در حالتى كه به آرامى و وقار و تَاَنّى باشى پس ‍ چون به دَرِ حاير برسى
    بگو:


    روز عرفه

    امام صادق (عليه السلام) فرموده اند: «كسى كه در ماه رمضان آمرزيده نگردد تا رمضان آينده آمرزيده نمى‏گردد؛ مگر اين كه روز عرفه را درك كند»
    عرفات، نام منطقه وسيعى است با مساحت حدود 18 كيلومتر مربع در شرق مكه معظمه، اندكى متمايل به جنوب كه در ميان راه طائف و مكه قرار گرفته است. زائران بيت‏الله الحرام در روز عرفه - نهم ذى حجّه - از ظهر تا غروب در اين منطقه حضور دارند. در نقلى آمده است كه آدم و حوّا(ع) پس از هبوط از بهشت و آمدن به كره خاكى، در اين سرزمين همديگر را يافتند و به همين دليل، اين منطقه «عرفات» و اين روز «عرفه» نام گرفته است. چنين گفته اند كه جبرائيل عليه السلام هنگامي كه مناسك را به ابراهيم مي آموخت ، چون به عرفه رسيد به او گفت «عرفت» و او پاسخ داد آري ، لذا به اين نام خوانده شد و نيز گفته اند سبب آن اين است كه مردم از اين جايگاه به گناه خوداعتراف ميكنند و بعضي آن را جهت تحمل صبر و رنجي ميدانند كه براي رسيدن به آن بايد متحمل شد . چرا كه يكي از معاني «عرف » صبر و شكيبايي و تحمل است .
    عرفه، از عيدهاى بزرگ است؛ هر چند عيد ناميده نشده است و روزى است كه حق تعالى بندگان خويش را به عبادت و طاعت خود دعوت كرده،سفره جود و احسان خود را براى آنها گسترده است. شيطان دراين روز، از همه اوقات خوارتر وحقيرتر وخشمناك‏تر است.......

    دعاى عرفه سيدالشهداء(ع) سراسر نور و عرفان پروردگار است و آميزه‏اى از شور و عشق و محبت و معرفت به ذات پاك خداوندي است. در فرازهاى اين دعا، امام حسين(ع) با خداوند چنين عاشقانه زمزمه مى‏كند:
    خداوندا! اجازه فرما تا دمى چند در برابرت به زانو درافتم و قطراتى از اقيانوسِ جان، نثار بارگاهت نمايم. خيال دورى راه تا درگاه جمالت خسته و فرسوده ام كرده است كه:
    از گِل آدم شنيدم بوى تو راه‏ها پيموده‏ ام تا كوى تو
    خدايا! موجوداتى كه در هستى خود نيازمند تو هستند، چگونه مى‏توانند راهنماى من به سوى تو باشند؟
    پروردگارا! آيا حقيقتى غير از تو آن روشنايى را دارد كه بتواند تو را بر من آشكار سازد؟ كى از نظر غايب و پنهان بوده‏اى كه نيازمند راهنمايى به سوى خود باشى و چه وقت از من دور بوده‏اى تا نمودهاى جهان مرا به تو برساند؟
    همه عالم به نور توست پيدا كجا گردى تو از عالم هويدا؟
    خدايا! روشنايى جمال و جلالت در جهان هستى آشكارتر از هر چيز است و وجودِ تو خِفا و پوشيدگى ندارد تا چراغى سر راه بگيرم و بارگاه ربوبى تو را جست و جو نمايم و يا دليلى را راهنماى خود به سوى تو قرار دهم؛ چون فروزنده چراغ تو و سازنده دليل و راهنما، تويى.

    11ـ سپاس به تربيت هاي الهي:

    خداوندا! ستايش از آن تست كه مرا آفريدي.

    و مرا شنوا و بينا گرداندي!

    و ستايش سزاوار تست كه مرا بيافريدي و خلقتم را نيكو بياراستي.

    بخاطر لطفي كه به من داشتي والا......

    12ـ نيازهاي تربيتي از خدا:

    و مرا بر مشكلات روزگار،

    و كشمكش شبها و روزها ياري فرماي!

    و مرا از رنجهاي اين جهان و محنتهاي آن جهان نجات بده و از شر بديهايي كه ستمكاران د رزمين مي كنند نگاه بدار.............

    13ـ شكايت به پيشگاه خداوند:

    خدايا! مرا به كه وا مي گذاري؟

    آيا به خويشاوندي كه پيوند خويشاوندي را خواهد گسست؟

    يا به بيگانه كه بر من بر آشفتد؟

    يا به كسانيكه مرا به استضعاف و استثمار كشانند؟

    در صورتيكه تو پروردگار من و مالك سرنوشت مني؟

    14ـ اي مربي پيامبران و فرستنده كتب آسماني:

    اي خداي من و اي خداي پدران من!

    ابراهيم، اسماعيل، اسحق و يعقوب، و اي پروردگار جبرئيل، مكائيل و اسرائيل.

    و اي تربيت كننده محمد، خاتم پيامبران و فرزندان برگزيده اش.

    صحراي عرفات همايش شناخت و خودسازي امام حسين (ع):

    حضرت سيدالشهدا، امام حسين (ع) نيز بعد از ظهر روز عرفه همراه با فرزندان و گروهي از اصحاب از خيمه هاي خود در صحراي عرفات بيرون آمدند، و روي به دامن «كوه رحمت» نهادند و در سمت چپ كوه روي به كعبه، همايشي تشكيل دادند، كه موضوع آن بمناسبت روز عرفه (روز شناخت)، شناخت و سازندگي بود. اين همايش، تنها جنبه علم و معرفت نداشت بلكه شناخت توأم با عمل و سازندگي و تزكيه و خودسازي بود و فهرست مطالب آن عبارت بودند از:

    1ـ شناخت خدا و صفات الهي.

    2ـ شناخت خود يا خودشناسي.

    3ـ شناخت جهان.

    4ـ شناخت آخرت.

    5ـ شناخت پيامبران.

    6ـ خودسازي با صفات الهي.

    7ـ پرورش نفس با كمالات الهي.

    8ـ توبه و بازگشت به خداي مهربان.

    9ـ دور كردن صفات نكوهيده از خود با تسبيح پروردگار.

    10ـ فراگيري راه تعليم و تربيت از خدا.

    11ـ شناخت و درخواست بهترين مسئلت ها.

    12ـ تبديل خود پرستي نفس به خدا پرستي.

    13ـ تبديل خود برتر بيني نفس به تواضع و فروتني.

    14ـ تبديل خودخواهي نفس به ايثار و غير خواهي.

    15ـ تعليم مفاهيم و ادبيات قرآن.

    + مرتضي شريفي 

    بعد از مدت ها كه وب گردي داشتم توانستم غذاي روحم را پيدا كنم . درود خاصان درگاه معبود بر عزيزاني كه اين چنين زمينه پويايي انسان ها را فراهم مي كنند.

    مطالب بسيار ارزنده و جاي تعمق دارد. از اشاراتي كه داشتيد سپاسگزار هستم

    سلام.عرفه.روز گفتگو و نيايش انسان با خدا.عيدي كه نام عيد بر آن ننهاده اند.مبارك باشد.

    سلام عزيز دل خسته دل نباشي

    در اين شب وروز كه دربهاي عرش الهي باز است التماس دعا

    دعا براي ديگران موجب اجابت دعاي خود انسان است يا حق

    مهدي

    سلام به داداش گلم.خوبي داداشي.. التماس دعا دارم از همگييييييي. سلام بر سيد و سالار شهيدان وسلام بر فرزند بزرگوارشان حضرت مهدي (عج)روحي فداه...سلام بر /اقايمان كه روز عرفه را در صحراي عرفات به راز و نياز ميپردازند..خوشا به حال كساني كه اين روز را در صحراي عرفه هستند ..اگر كمي دقت كنند حضور آقا رو درك ميكنند..آقا جان همه نيازمندانت را در ياب و همه ميرضها را شفا بده.. من فداي مهربانيت..

    سلام

    سلام بر عرفه ، سلام بر حسين (ع) ، سلام بر 72 عارف كربلا ، سلام بر همه سيراب شدگان درياي عرفه ،

    از عرفه كه مي گذريم تازه مي بينيم چقدر سخت است منتظر بودن وچه دل انگيز است با عرفان منتظر ظهور منجي حق بودن ...

    تا از عرفه گذر نكنيم به دشت عشق پا نخواهيم گذاشت ...

    كاش به درياي معرفت وشناخت برسيم ...

    خدايا ما را از ظلمت بي علمي به شهد شيرين عرفه برسان وهم ركابي نور العين فاطمه (س) را هديه شناختمان قرار بده ، آمين

    التماس دعا ... التماس دعا ... التماس دعا ... التماس دعا ...

    التماس دعا ... التماس دعا ... التماس دعا ... التماس دعا ...

    التماس دعا ..............

     <      1   2   3